Lähetä meille kaukolainapyyntö ja me selvitämme, minkä kirjaston kokoelmista se on saatavissa – mistä päin maailmaa hyvänsä. Kaukolainaus sisältää kaikenlaisen painetun materiaalin, yleensä kirjalainat tai lehtiartikkeleiden kopioita. Täytä lomake, ja me huolehdimme lopusta. Veloitamme hinnaston mukaisesti.

Kannattaa usein tarkistaa itse tarvitsemasi aineiston saatavuus läheisistä kirjastoista. Jos löydät hakemasi toisen kirjaston kokoelmista, usein kaikkein nopein ja halvin tapa on hakea ja lainata se sieltä itse. Suomessa miltei kaikki kirjastot ovat avoimia kaikille.

 

Aalto-yliopiston opiskelijat

Omien kokoelmiemme lisäksi Aalto-Finnassa voi hakea ja tilata aineistoa Varastokirjaston kokoelmista. Nämä hakutulokset löytyvät omalla välilehdellään. Tilaukset ovat maksuttomia ja ne toimitetaan yleensä kahden arkipäivän kuluessa.

Voit myös tilata maksuttomasti artikkelikopioita pdf-tiedostoina omaan sähköpostiisi Varastokirjaston kokoelmista.

Opiskelijat ovat oikeutettuja ilmaiseen kaukolainaukseen kotimaasta, jos haluttu painettu kirja ei kuulu minkään pääkaupunkiseudun kirjaston kokoelmiin. Tarkistathan, että tämä ehto täyttyy ennen kaukolainapyynnön lähettämistä.

 

Aalto-yliopiston henkilökunta

Käytä aina Aalto-suora-palvelua tilataksesi mitä tahansa aineistoa yksinkertaisella lomakkeella, löytyi se sitten meidän kokoelmistamme tai ei – sinun ei tarvitse huolehtia siitä. Tilaamme ja toimitamme sen maksutta työpisteeseesi yliopistossa (tai Oppimiskeskuksen palvelupisteeseen).

Nopein tapa tilata artikkelikopioita tai muuta aineistoa Varastokirjaston kokoelmista on tehdä tilaus Aalto-Finnan kautta.