Young Finnish designer’s exhibition in Otaniemi

BoA’17 exhibition brings together the works of 27 graduating bachelor students in the Harald Herlin Learning Centre in Otaniemi 1.6.-21.6.2017. Every sector of Aalto University School of Arts, Design and Architecture’s Design major is represented in the exhibition.

 

Nuoret suomalaiset muotoilijat esillä Otaniemessä

BoA’17-näyttely kokoaa yhteen 27 kandidaatiksi valmistuvan muotoilijan lopputyöt Harald Herlinin oppimiskeskukseen Otaniemeen 1.6.-11.6.2017. Aalto-yliopiston Taiteiden ja Suunnittelun korkeakoulun Muotoilun pääaineen jokainen osa-alue on edustettuna näyttelyssä: saman katon alta löytyy niin sisustustekstiilimallisto, chat-tarrojen kokoelma kuin tutkielma 3D-tulostamisen mahdollisuuksiin keramiikassa.

Lopputyönäyttelyn töistä välittyy erilaiset osaamisen yhdistelmät sekä tekijöiden persoonallisuus. Taustalla on taiteen kandidaatin opinnot muotoilun pääaineessa, joka tarjoaa monenlaisia polkuja omanlaisen muotoilijaidentiteetin löytymiseen. Opiskelijat ovat voineet vapaasti valita opintoja teollisen muotoilun, tekstiilin sekä keramiikan ja lasin parissa. Töiden lähtökohtina toimivat niin yritysten toimeksiannot kuin taiteellisen prosessin tai tietyn materiaalin tutkiminen.

BoA’17 -näyttely tuo esiin opiskelijoiden tulkintoja muotoilijuudesta. Osa töistä jatkaa perinteisen tuotemuotoilun perintöä, kun taas osa asettaa uuden määritelmän taiteen ja muotoilun rajapinnalle. Näyttely avaa konkreettisesti sitä, mitä mahdollisuuksia muotoilun työvälineillä on erilaisten ongelmien ratkaisussa, ilmiöiden esiin nostamisessa tai palveluiden ja tuotteiden suunnittelussa. Esillä on ennakkoluulottomia ja muotoilun rajoja rikkovia töitä, jotka lupaavat kentälle uudenlaista ajattelua ja omaperäisiä ratkaisuja.